Rajzpályázat

Szöveges összefoglaló

A rajzpályázat nevű projektelem 2019. november 21. és 2019. december 21. között valósult meg. Még a verseny kezdete előtt elkészült a programterv és a meghívó, melyet még októberben elküldtünk az Energiaklubnak és a szakmai vezetőnek. A rajzversenyen az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola és Tarnazsadányi Tagiskolája közösen vettek részt. Az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskolában november 21-én hirdettük meg a versenyt a gyerekek között. Az elkészült munkákat folyamatosan, december 5-ig adhatták le a tanulók az intézményben, a nevelői szobában. A beérkezett alkotásokat sorszámmal láttuk el. Összesen 110 db munka született, december 6-án ezek kerültek kiállításra az iskola aulájában. A művek sorszáma alapján az intézmény tanulói fejenként egy szavazatot adhattak le a számukra leginkább tetsző rajzra. A szavazócédulákat sorszámmal láttuk el, melyeket az aulában elhelyezett szavazódobozba dobhatták be a tanulók. A szavazás december 19-én 16:00-kor zárult le. Ezt követően egy Excel táblázatban összesítettük a szavazatok: összesen 123 érvényes és 0 érvénytelen szavazat érkezett, ebből 16 db a 95-ös számú rajzra, 13 db az 1-es számú rajzra és 12 db a 110-es számú rajzra. Az eredményhirdetésre december 20-án került sor, ahol oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmaztuk a 3 legtöbb szavazatot kapó rajz készítőjét.

A projekt célja az energia- és környezettudatosságra nevelés volt, így a tanulók A jövő energiája és Mindannyian a földön élünk témák közül választhattak. Miközben a műveiket készítették, számtalan kreatív ötlet született a témákban és valósághűen ábrázolták a napjainkban felmerülő környezeti ártalmakat és problémákat. Mivel az alkotás által gondolkodásra késztettük a tanulókat, így a projekt elérte a kitűzött célját.

A rajzpályázatról készült fotókat itt megnézhetik.

Befektetés a jövőbe

Projekt azonosító: KEHOP 5.4.1-16-2016-00289

Projekt címe: Szemléletformálási programok megvalósítása az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskolájában

Kedvezményezett neve: ETK

Szerződött támogatás összege: 4.222.430 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés: 2020. augusztus 31.